Yoga-Chakra retreat

Yoga Chakra reis

 

YogaParts en Horizon Massage organiseren opnieuw een 6-daagse Yoga-Chakra-vakantiereis naar Marrakesh van 4 tot 10 mei 2019.

 

Salaam
Diep verscholen in het Atlas Gebergte, ongeveer 50 km van de stad Marrakesh, ligt Salama Ayurveda, het eco-verblijf van Khalid. Eenmaal daar aangekomen gaat het als vanzelf; je geeft je over aan rust, stilte en bezinning.

 

Yoga
Dagelijks is er in de vroege ochtend, nog voor het ontbijt, relaxte, milde yoga. Daarbij gaat de aandacht uit naar mindfulness, ademhaling, lichaamsbewustzijn en –beheersing, concentratie en meditatie.
Deze lessen zijn goed en prettig te volgen voor iedereen, beginner of meer gevorderd. Voor de meer gevorderde yogi of yogini is er ook twee keer dynamische yoga (in overleg ingepland).

                

 

Chakra’s
Elke dag is er na het ontbijt aandacht voor één van de zeven hoofdchakra’s die verdeeld over je wervelkolom liggen. De werking van elke chakra is specifiek en vormt een belangrijk onderdeel van je energiesysteem. Een chakra kan geblokkeerd of verstoord raken door bijvoorbeeld een slechte ervaring. Een verstoring in een bepaald chakra heeft altijd consequenties voor het hele chakrasysteem – en dus voor je welzijn -, omdat alle chakra’s met elkaar in verbinding staan.
Naast uitleg over de werking en betekenis van elke chakra, worden er passende energie- en korte massage-oefeningen gedaan. Omdat met name op het bewustzijnsniveau wordt ingezoomd, krijg je meer inzicht in jezelf en ga je je eigen energie zowel beter begrijpen als ervaren.

 

 

Rust en ruimte
In de middag is er volop gelegenheid voor totale ontspanning. Je kunt heerlijk verkoelen in het zwembad, dommelen in de hangmatten bij het stromende beekje of een boek lezen op een van de vele idyllische zitplekjes. Bovendien hebben we alvast een authentiek Marokkaanse hammambehandeling voor jou ingepland, net als een kruidige voetenbadmassage. Ook kun je mee de bergen in voor een stiltewandeling.

          

 

Eten
In het knusse, sfeervolle restaurant van Salama Ayurveda gaan de Marokkaanse traditie, Ayurvedische visie op voeding en culinair genot samen. Dagelijks worden er overheerlijke gerechten uit de Marokkaanse keuken vers bereid. Het is altijd een uitgebalanceerd menu, rijk aan smaak en kleur.

       

 

Berber bed
Je overnacht in een eenvoudige, maar kleurrijke 2-persoonskamer. Deze is gebouwd en ingericht in de traditionele Berber-stijl. De 2-persoonskamers hebben twee bedden die aan elkaar gezet kunnen worden.

Reacties zijn gesloten.