Mindfulness

Mindfulness

 

Heb je wel eens last van stress, hoge werkdruk, een druk (gezins)leven, maak je je zorgen, pieker je of zit je soms in een dip? Wil je meer ontspanning, zelfverzekerder worden, authentieker worden, geloven in jezelf, leven in het moment? Dan is een Mindfulness training wellicht de training voor jou, want Mindfulness helpt je om lichamelijk en geestelijk in balans te komen.

 

WAT IS MINDFULNESS?

 

Mindfulness is bewust en niet oordelend aandacht geven aan alles wat je tegenkomt, van moment tot moment, in je dagelijks leven.

Daarmee helpt Mindfulness ons op ieder moment volledig te leven. de basis is: aandacht geven aan het enige moment wat we werkelijk hebben, het huidige moment.

 

We verliezen doorgaans veel energie aan denken; ons denken is altijd in het verleden of de toekomst. We tobben, plannen, raken gefrustreerd, mokken en klagen. We vinden overal wat van; hoe het leven zou moeten zijn, hoe we ons zouden moeten gedragen, wat we zouden moeten voelen, wat we zouden moeten bereiken. Hiermee zijn we zowel weg uit het huidige moment als er mee in strijd. Door aandacht te geven aan het NU, nemen we als het ware het stuur weer in eigen handen.

 

Mindfulness is gericht op meer aandachtig en bewust in het leven staan en op het anders leren omgaan met stress en pijn. In de training leren we “stilstaan in het NU” door meditatie- en aandachtsoefeningen. Binnen de oefeningen is onze adem een belangrijk anker.
Belangrijke thema’s zijn: acceptatie, loslaten, omgaan met emotionele en fysieke pijn en “gedachten zijn geen feiten”.
Mindfulness leert jou om anders te kijken naar je problemen en gevoelens en je bewust te worden van je lichaam. In plaats van automatisch te reageren op een situatie die je bijvoorbeeld irriteert, boos of angstig maakt, krijg je de kans om meer controle te krijgen op de manier waarop je op dingen reageert. Je krijgt een handvat om de drukte in jezelf tot rust te brengen en meer ontspannen te zijn.

 

 

Het is vanaf 2019  mogelijk een Mindfulness training (Docent Mindfulness) te volgen bij Horizon Opleidingen.

Reacties zijn gesloten.