Mindfulness voor Ouder en Kind

Mindfulness voor  Ouder en Kind

 

5 daagse cursus Mindfulness voor Ouder én Kind

 

Kinderen van zijn nature nieuwsgierig en onderzoeken alles graag. Ze willen weten en begrijpen. Ze staan gemakkelijk in contact met dit moment en zijn goed in aandachtig zijn. Mindfulness sluit dus heel goed aan bij hoe kinderen zijn en functioneren.

 

Maar kinderen hebben het vaak, net als volwassenen, te druk; ze zijn moe en daardoor snel afgeleid en onrustig. Kinderen hebben vandaag de dag een vol programma! Sociaal, emotioneel, school, sportclub, het gezin en tel hier nog eens bij op wat ze allemaal moeten leren en onthouden! Net als volwassenen doen veel kinderen te veel en “zijn”  ze te weinig. De “aanknop” doet het wel, maar waar zit de “pauzeknop”?

 

Door te oefenen in aandacht hebben in het moment en bewust aanwezig zijn leren kinderen om even te stoppen, even op adem te komen. Zo komen ze uit de automatische piloot. Dan pas kunnen ze voelen wat ze nodig hebben op dit moment. Ze laten impulsen en reflexen meer voor wat ze zijn en leren ook accepteren dat niet alles in het leven fijn is. Ze leren ook hier vriendelijke aandacht aan te geven in plaats van het weg te stoppen. Hierdoor krijgen ze meer begrip voor hun eigen binnenwereld en daardoor ook voor die van anderen.

 

In de Mindfulness training voor ouder én kind krijgt het kind een echt meditatiekussen om op te zitten. De ouder doet ook mee en door de reader kunnen jullie samen thuis verder met de oefeningen die gedaan worden.

 

Deze training gaat in 2019 op een bijzondere locatie aangeboden worden.

Hou de website en/of facebook in de gaten voor meer informatie of laat ons weten dat je op de hoogte gehouden wilt worden.

Reacties zijn gesloten.