Massagetherapie

Holistische Massagetherapie

 

In het dagelijks leven ga je vaak aan jezelf voorbij en verlies je het contact met wat je lichaam je te vertellen heeft. Wat niet prettig voelt roept vaak weerstand op. Je gaat er van weg. Hierdoor stagneert het helingsproces, want als je vanuit (wils)kracht jezelf te lijf gaat zet je alles juist vast. Door deze stagnatie kan de stroom van energie en ook lichaamsvloeistoffen niet op gang komen.

 

Massagetherapie is de omgekeerde wereld; in plaats bij jezelf weg te gaan, ga je er met je aandacht naar toe. Zo kan massage je in contact brengen met moeheid, spanning, pijn of iets wat moeilijk of belangrijk voor je is. Het lichaam laat altijd zien wat er speelt en biedt je de mogelijkheid te luisteren naar het signaal wat het je geeft. Het aandachtig ervaren van wat je voelt is de sleutel tot deze helende informatie.

Met bewustwording begint het proces van heelwording. Als je naar je lichaam luistert, weet je wat je kunt doen om jezelf te genezen. Als alle aspecten van jezelf weer gehoord, gevoeld en gezien mogen worden ben je dichter bij jezelf gekomen en meer één geheel en wordt het zelfgenezend vermogen aangesproken.

 

 

 

Leven is verandering, verandering is loslaten, loslaten is vrijheid.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.