Kinesiologie

Kinesiologie

 

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een therapeutische methode die onbalansen in het lichaam als gevolg van stress opspoort en de stress balanceert. Immers stress, in welke vorm dan ook, ligt aan de basis van alle klachten of symptomen die kunnen ontstaan.
Wanneer er een onbalans is, wordt gekeken waar deze mee te maken heeft. Dit kan een structureel, chemisch of psychisch (emotioneel) probleem zijn.
Voor de kinesioloog betekent gezondheid dat het lichaam in balans is. Is het lichaam uit balans, dan is dat direct merkbaar door veranderingen in de spierspanning. Door spieren te testen kunnen we de reden van de disbalans opsporen. De kinesioloog communiceert dus met het lichaam, geest en/of onbewuste door middel van deze spiertesten. Tevens kan de kinesioloog zijn cliënt via deze spiertesten inzicht geven in de oorzaak van zijn klachten. De testen vormen de puzzelstukjes die uiteindelijk met elkaar een beeld vormen van het hoe en waarom van de klacht. Want de eerste stap op weg naar genezing is inzicht in de oorzaak van de klachten.

 

Kinesiologie verbindt kennis en wetenschap uit het oosten en westen. De westerse wetenschap van anatomie, fysiologie en psychologie wordt gecombineerd met de oosterse kennis van o.a. meridianen en acupressuurpunten.
In ons dagelijks leven worden we met allerlei vormen van stress geconfronteerd. Door een verkeerde leefwijze, houding en voeding, kunnen er lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan zoals bv.: vermoeidheid, faalangst, onzekerheid, leer- en concentratie problemen, maar ook hoofdpijn, buikpijn, allergie en tal van andere klachten.

 

Kinesiologie werkt vanuit de holistische visie (zie Visie); er wordt dus naar de hele mens gekeken en niet alleen naar het symptoom of de klacht.

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.