De balans
In ons leven zoeken we continu naar balans.
We proberen als het ware “in het midden” te gaan staan. Maar hoe creëer je rust, terwijl het leven steeds sneller gaat en steeds meer van je vraagt? Hoe kun je kiezen voor jezelf, wanneer zoveel factoren een rol lijken te spelen? Hoe kun je omgaan met tegenstrijdigheden? Hoe kun je voorkomen dat je voelt dat je geleefd wordt?
Wanneer we uit balans zijn geeft dat stress. Kort gezegd is stress: er gaat meer energie uit dan er binnen komt. Iets kost je dus energie. Dat leidt op termijn altijd tot klachten zoals bv. hoofdpijn, slapeloosheid, spier- en gewrichtsproblemen, vermoeidheid en rugklachten. Meer vind je hierover onder het kopje “Voor wie en waarvoor”.
Een kinesiologische behandeling wordt heel mooi “een balans” genoemd. De balans is erop gericht stress op te lossen en blokkades op te ruimen die er mogelijk zijn ten aanzien van de klacht. Wanneer de oorzaak van de stress wordt opgespoord en gebalanceerd wordt, wordt de weg vrij gemaakt naar verandering. Ook wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam hierdoor geactiveerd. Dit alles gebeurt op basis van gelijkwaardigheid gekoppeld aan wederzijds respect en vertrouwen.
Tot slot: kleine kinderen, tot een jaar of 6, kunnen getest worden via een “stand in” of tussenpersoon. Meestal is dit de ouder of begeleider. Grotere kinderen, vanaf een jaar of 5 a 6, zijn meestal prima in staat goede weerstand te bieden aan een spiertest. Meestal zijn de ouders hier bij aanwezig, omdat de balans veel inzicht verschaft over het welzijn van het kind.
Anders dan massagetherapie, wordt kinesiologie (nog) niet vergoed door de zorgverzekering!